אגרול ורוטב חמוץ מתוק

20 יחידות| זמן הכנה: 20 דקןת

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לאגרול

(500 גרם) חזה עוף קצוץ או טחון
2 כפות שמן סויה
2 כוסות כרוב לבן מגורר דק
כוס גזר מגורד
כוס נבטים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
3 קוביות רוטב אסייתי דורות
2 כפות רוטב סויה
חבילת דפי סיגר (20 יחידות)
ספריי שמן
2 כפות קמח
2 כפות מים

לרוטב חמוץ מתוק

2/3 כוס מיץ אננס
1/2 כוס חומץ אורז
5 כפות סוכר חום
4 כפות קטשופ
1 כף סויה
1 כפית קורנפלור
1 כפית מים

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה.
  2. מוסיפים 2 כפות שמן סויה ואת העוף. מטגנים ומערבבים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את הכרוב הלבן והגזר ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים 3 קוביות תיבול אסייתי דורות, מטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות בצל ירוק ואת הנבטים. מערבבים ומורידים מהאש. (במידה ויש הרבה (נוזל המחבת, מבשלים עוד דקה או שתיים עד שרוב הנוזל מתאדה.
  6. מעבירים לקערה לקירור.
  7. מכינים "דבק" להדבקת הקצוות: מערבבים 2 כפות קמח ושתי כפות מים ומניחים בצד עם מברשת.
  8. מחממים תנור ל190 מעלות.
  9. מניחים דף בצק אחד על משטח העבודה, מברישים בדבק את הצלע הרחוקה.
  10. מניחים כף מהמילוי על הצלע הקרובה, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים עד שנסגר.
  11. חוזרים על הפעולה עם כל השאר, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה או על רשת צליה.
  12. מרססים בספריי שמן ומכניסים למרכז התנור ל20 דקות. כעבור 20 דקות הופכים את האגרולים ואופים 7-8 דקות נוספות עד שמזהיב.
  13. בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים את כל המרכיבים (למעט הקורנפלור והמים) בסיר קטן או מחבת ומביאים לרתיחה.
  14. מערבבים את הקורנפלור והמים, מוסיפים לסיר ומבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. את הרוטב אפשר לשמור במקרר 4-5 ימים.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים