אוזני המן במילוי תרד, בצל ופטה

כמות יחידות 25-30 | זמן הכנה:20 דקות | זמן אפייה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

1/2 2 כוסות קמח לבן (360 גרם)
240 גרם חמאה
1/2 כפית אבקת אפיה (6 גרם)
2 חלמונים
2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה להברשה
תוספות אפשריות: שומשום, 4 קוביות בזיליקום של דורות

מילוי:

2 כפות שמן זית
1 חבילה עלי בייבי תרד (200 גרם)
6 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
3 קוביות בזיליקום דורות
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
200 גרם גבינה בולגרית או פטה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

 

בצק:

  1. מניחים את הקמח, חמאה ואבקת אפייה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (מזכיר קוסקוס).
  2. מוסיפים חלמונים, מלח ומים ומעבדים כמה שפחות עד שנוצר בצק אחיד.

**אם מוסיפים בזיליקום דורות או שומשום יש לעשות זאת בשלב הזה.

  1. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חצי בין שתי ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מוציאים ומקלפים את נייר האפייה, כעת ניתן לעבוד עם הבצק.

 

מילוי:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. קוצצים את התרד בסכין או במעבד מזון לחתיכות גסות ( התרד יתכווץ עוד בבישול)
  3. מניחים את התרד ו2 כפות שמן זית במחבת או סיר רחב ומדליקים להבה גבוהה. מטגנים קלות כ-3 דקות, מערבבים מדי פעם.
  4. מוסיפים את כל קוביות דורות למחבת, מטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב. ומכבים את האש.
  5. מפוררים את הגבינה, ומערבבים עם שאר מרכיבי המילוי בקערה. מוסיפים את התרד מהמחבת ומערבבים.
  6. מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
  7. מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ.
  8. מאחדים את שאריות הבצק לצורת דיסק ומחזירים למקרר ל-30 דקות, לאחר מכן ניתן לרדד ולקרוץ עוד עיגולים.
  9. מניחים כפית גדושה כמילוי במרכז כל עיגול (לכמות גדולה מומלץ להשתמש בשק זילוף).
  10. מסדרים את אוזני ההמן במגש, מברישים בביצה טרופה ומכניסים למקרר ל- 20 דקות.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים