אוזני המן פיסטוק תותים ושוקולד לבן

כ-20 יחידות | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק

125 גרם חמאה רכה
4 כפות אבקת סוכר (60 גרם)
2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
3 כפות שמנת חמוצה (40 גרם)
1 חלמון
2 קוביות מיץ לימון דורות

מילוי

8 תותים קצוצים
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם פיסטוק טחון
4 קוביות מיץ לימון דורות.

ציפוי

שוקולד לבן מומס או אבקת סוכר

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: כל מתכון של בצק לאוזני המן שמוכר לכם או אהוב עליכם יעבוד, אם אין זמן- גם בצק פריך מתוק מהמקפיא בסופר עובד טוב.

  1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומעבדים למרקם חלק.
  2. מוציאים 2 קוביות מיץ לימון דורות לקערית קטנה.
  3. מוסיפים קמח, שמנת חמוצה, חלמון ואת מיץ הלימון ומעבדים עד שמתקבל בצק נעים. מוסיפים כף מים או קמח אם הבצק יבש או רטוב ודביק מידי.
  4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אפשר להכין ערב לפני)
    הכנת המילוי:

    1. בוחרים 8 תותים לא רכים מידי, קוצצים דק עם סכין חדה.
    2. מוסיפים את הפיסטוק ו- 4 קוביות מיץ לימון דורות.
    3. ממיסים את השוקולד הלבן ויוצקים מעל הפיסטוקים.
    4. מערבבים ומעבירים לקירור (שעה במקרר או 30 דקות במקפיא)
    5. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים ¾ כפית מילוי במרכז, מקפלים ומהדקים היטב.
    6. מסדרים במרווח קטן בתבנית אפייה, מכניסים את התבנית למקרר ל-30 דקות לפחות.
    7. מחממים תנור ל-170 מעלות, אופים במרכז התנור 15 דקות. בודקים תחתית של אחד האוזניים, הבצק אמור להיות זהוב קלות.
    8. מניחים להתקרר לגמרי בתבנית. מצפים בשוקולד לבן מומס או מפזרים אבקת סוכר.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים