גאלט כרישה וגבינות

סועדים: 6 | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק:

½ כוסות קמח לבן
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת (60 גרם)
½ כפית מלח
חמאה קרה חתוכה לקוביות (125 גרם)
5 כפות מים קרים (60 מ"ל)

מילוי:

גביע קרם פרש (200 גרם)
2 כפות שמנת חמוצה (רצוי שמנת של פעם)
גבינת אמנטל/גאודה מגוררת (200 גרם)
1 כף חרדל
3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
1 חלמון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס

מעל:

2 יחידות כרישה
חמאה מומסת (20 גרם)

הוראות הכנה

  1. שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח. מעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל חול אחיד פחות או יותר. מוסיפים מלח, גבינה ומים, מעבדים עוד קצת עד שמתאחד. ככל שנעבד פחות- הבצק יהיה רך יותר. 
  2. מעצבים לדיסק שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור לחצי שעה עד יום.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד. חותכים את החלק הלבן של הכרישה, לטבעות בעובי 1 ס"מ, את החלק הירוק כהה שומרים למרק.
  4. מוציאים את הבצק, מניחים בין שני ניירות אפייה ומרדדים  לעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר בכל צורה שנראית לכם אפשר גם לרדד לתוך תבנית קיש למראה "מסודר" יותר.
  5. מסירים את נייר האפייה העליון ומעבירים לתבנית.
  6. מפזרים את תערובת הגבינות, משאירים שוליים נקיים כ-3 ס"מ.
  7. מקפלים את השוליים ליצירת מסגרת, מברישים בחמאה רכה ומחזירים למקרר לעוד 15-20 דקות.
  8. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים במרכז התנור 40- דקות ומוסיפים עוד עד שהבצק והכרישה מזהיבים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים