גאלט פטריות ובצל

  סועדים: 6-8 | זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק פריך:

300 קמח לבן
7 גרם מלח (כפית וקצת)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות פרמזן מגורד להגשה
4 כפות מים (50 מ"ל)

מילוי:

4 כפות שמן זית
2 סלסלות פטריות טריות
2 קוביות שום דורות
3 ענפי טימין או כפית טימין יבש
6 קוביות בצל מטוגן דורות
1 חבילת גבינת עיזים רכה (פרומעז/גדעז)
1 כף חומץ יין אדום (או יין אדום)
2 כפות שמנת מתוקה
2 כפות קמח
2\1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

הוראות הכנה

בצק:

  1. מעבדים את כל המרכיבים למעט המים במיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה, עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את המים עד שנוצרים פירורים גדולים (אם אין לכם מיקסר – אפשר במעבד מזון או בידיים).
  2. מוציאים את הבצק, מאחדים לצורת דיסק עבה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

מילוי:

  1. פורסים כל פטריה ל-3-4 פרוסות.
  2. מחממים מחבת רחבה היטב. מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים עד שהשמן רותח.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים. כעבור 2 דקות מוסיפים 2 קוביות שום דורות וטימין, ממשיכים לטגן עוד 3 דקות בערך עד שהפטריות מטוגנות קלות אבל לא שחומות. מוסיפים כף חומץ יין אדום (או יין אדום) ומכבים את האש.
  4. מוסיפים למחבת 6 קוביות בצל מטוגן, גבינת עיזים, שמנת מתוקה, קמח, מעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים מלח. מניחים את התערובת במקרר עד לאפייה.
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות (ללא טורבו).
  6. מרדדים את הבצק לצורת עיגול (כל צורה שתצא לכם – תעבוד) בעובי חצי סנטימטר.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר, מניחים את התערובת על הבצק ומשאירים שוליים בעובי 4-5 סנטימטר.
  8. מקפלים את השוליים פנימה ואופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים