דאמפלינגס נייר אורז

 12 יחידות | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

חבילת דפי אורז
3 כפות שמן סויה
2 כוסות כרוב לבן (מגורר)
1 כוס גזר (מגורר)
1 כוס פטריות טריות (קצוצות)
2 קוביות שום חריף דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 כפות בצל ירוק (קצוץ)
טופו מפורר (200 גרם)
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כף בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה. 
  2. מוסיפים 2 כפות שמן סויה.
  3. מוסיפים את הגזר והכרוב, מטגנים כ-2 דקות ומערבבים מידי פעם.
  4. בינתיים קוצצים ומוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוסיפים 2 קוביות שום חריף דורות, 2 קוביות ג'ינג'ר דורות, טופו ובצל ירוק ומטגנים דקה נוספת ומערבבים.
  6. מוסיפים כף רוטב סויה וכף שמן שומשום. מערבבים ומורידים מהאש.
  7. מכינים את הכלים לקיפול הדאמפלינגס: 

-צלחת או מגש עם שוליים שאפשר לטבול בה דף אורז בשלמותו.

-מגבת מטבח נקייה רטובה חלקית (פשוט מניחים על משטח העבודה ומפזרים מים עם היד מעל).

-מגש משומן קלות להניח בו את הדאמפלינגס המוכנים.

  1. מתחילים במילוי: מטביעים דף אורז בצלחת עם המים ל-2 שניות בלבד. אם הדף נשאר במים יותר מידי, הוא יהפוך לרך ובלתי אפשרי לקיפול. 
  2. מעבירים למגבת ומניחים כף שטוחה מהמילוי במרכז. מקפלים משני הצדדים ואז מלמטה ולמעלה כמו מעטפה.
  3. יוצרים שכבת נייר נוספת: מניחים במים נייר נוסף, מעבירים למגבת הרטובה ומניחים את המעטפה במרכז כשהצד הפתוח פונה מטה.
  4. מקפלים שוב כמו מעטפה ומעבירים למגש משומן. חוזרים על הפעולה עם כל השאר. 
  5. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, משמנים מעט בכף שמן סויה. ומניחים את הדאמפלינגס. יש להקפיד שלא יגעו אחד בשני במחבת כדי שלא יידבקו.
  6. לאחר 2 דקות הופכים בעדינות וצורבים את הצד השני.
  7. מגישים חם עם רוטב בצד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים