דג צלוי עם פולנטה עשבי תיבול

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 5 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4 דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות (בורי\לברק)
12 עגבניות שרי או 3 עגבניות חתוכות לרבעים
6-7 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
כוס בצל ירוק קצוץ

לפולנטה:

קמח תירס (250 גרם
מים (500 מ״ל)
שמנת לבישול 15 % (250 מ״ל)
חמאה (75 גרם)
3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. שמים בסיר בינוני: 500 מ״ל מים, 250 מ״ל שמנת (15%), 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות, 75 גרם חמאה, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  2. בינתיים שוקלים 250 גרם פולנטה ומכינים מטרפה בהישג יד.
  3. כשהנוזלים מגיעים לרתיחה, מתחילים לשפוך פנימה את קמח התירס בזרימה איטית תוך כדי ערבוב במטרפה.
  4. לאחר שכל הקמח בסיר, מחלישים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק' על אש נמוכה (בשלב הזה התערובת מזכירה קצת פירה).
  5. מכבים את האש ומוסיפים את גבינת הפרמזן המגורדת.
  6. מרפדים מגש תנור בנייר אפיה ומעבירים את הפולנטה למגש בעזרת לקקן. משטחים את הפולנטה לעובי של 1.5 סנטימטרים (משתדלים לשמור על צורת מלבן).
  7. מכניסים את המגש למקרר או למקפיא ל20 דק'.
  8. מחממים תנור במצב גריל, מרפדים מגש נוסף בנייר אפיה, מניחים את כל הדגים עם העור למטה, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל, ומכניסים לחלקו העליון של התנור ל7-8 דק'. בשלב הזה השוליים של הדג כבר הופכים לבנים.
  9. הופכים את הדג בעדינות, מוסיפים את העגבניות למגש וצולים לעוד 5-6 דק' עד שהעור נצלה היטב.
  10. בו זמנית: מחממים מחבת פסים על הכיריים. מוציאים את הפולנטה מהמקרר, חותכים למשולשים או כל צורה שנראית לכם.
  11. משמנים את המחבת וצורבים את הפולנטה משני הצדדים.
  12. מניחים בכל צלחת שתי חתיכות פולנטה, ואת הדג והעגבניות מעל. מקשטים בבצל ירוק  ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים