הרוטב המושלם- מתאים לכל מנה (דגים, בשר, עוף וטופו)

סועדים: 4 | זמן הכנה: 5 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

3 דגי לברק/דניס מפולטים וחצויים

מרינדה:

2 קוביות שום חריף דורות
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית אורגנו יבש
1 כף זרעי כוסברה שבורים
¼ כפית כמון
4 כפות שמן זית
2 כפות פנקו או פירורי לחם רגילים

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה את כל מרכיבי המרינדה מלבד הפנקו.
  2. מחממים תנור למצב גריל טורבו לטמפרטורה של 220 מעלות. במידה ומכינים כמות קטנה יותר אפשר גם לחמם טוסטר אובן במצב גריל (כשרק הגוף חימום העליון עובד).
  3. מערבבים את המרינדה, מוסיפים את חתיכות הדג לקערה ומערבבים. את השלב הזה ניתן לעשות מוקדם יותר.
  4. כשמוכנים לצלייה, מוסיפים את הפנקו, מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה כשעור הדג פונה מעלה.
  5. צולים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות עד שהעור משחים ומגישים חם.
  • אפשר להחליף את הדג בכל  דג לבן אחר/ כל חלק של עוף שיש/ קוביות טופו, או בשר שמיועד לצלייה מהירה (סינטה/אנטריקוט)
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים