כרובית ברוטב חמוץ מתוק

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לכרובית:

1 כרובית (בינונית/גדולה)
6 כפות קמח אורז
2 כפות קורנפלור
2 כפות סויה/קנולה
מים (1/2 כוס)

לרוטב:

5 כפות סויה
2 כפות שמן שומשום
כף 1 חומץ אורז
כף 1 קורנפלור
מים (1/3 כוס)
4 קוביות שום חריף דורות
4 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות כוסברה דורות
4 כפות סירופ מייפל
2 כפות שומשום לבן או שחור
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות פלפל חריף טרי

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. חותכים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, שווים בגודלם פחות או יותר. 
  3. מערבבים היטב בקערה קמח אורז, קורנפלור, שמן ומים. מוסיפים את פרחי הכרובית.
  4. מערבבים ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ולתנור ל-20 דקות עד שקצוות הפרחים מזהיבות.
  5. בינתיים מתחילים את הרוטב: שמים בתוך מחבת רחבה 5 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן שומשום, 1 כף חומץ אורז, 1 כף קורנפלור, 4 קוביות שום חריף דורות, 4 קוביות ג'ינג'ר דורות, 2 קוביות כוסברה דורות ו 1/3 כוס מים. 
  6. מדליקים את האש על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם. 
  7. כעבור 3-4 דקות כשהכל נמס והופך לרוטב אחיד, מוסיפים את המייפל. 
  8. מוסיפים את הכרובית מהתנור, ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הכרובית. 
  9. מוסיפים שומשום ובצל ירוק ומגישים (מומלץ עם אורז לבן).
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים