לביבות דלורית וערמונים אפויות

 24 לביבות | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

ללביבות:

1 דלורית בינונית קלופה ונקיה מזרעים (כ-750 גרם)
3 קוביות שום דורות
3 קוביות פטרוזיליה דורות
1/4 חמאה בטמפ' החדר
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
חבילה אחת ערמונים קלופים (100 גרם)
2 ביצים
2/3 כפית מלח
2/3 כוס פירורי לחם (רצוי פנקו)
1 כפית אבקת אפייה
ספריי שמן או כף שמן לשימון

מטבל יוגורט ופסטו:

1 גביע יוגורט (200 גרם)
3 קוביות פסטו דורות
1 כף שמן זית
מלח (לפי הטעם)

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות (ללא טורבו).
  2. מוציאים קוביות שום וקוביות פטרוזיליה דורות לקערה גדולה. 
  3. מגרדים את הדלורית בפומפייה גסה או במעבד מזון ומוסיפים לקערה. 
  4. קוצצים את הערמונים ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים מוצרלה, ביצים ומלח ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים פירורי לחם ואבקת אפיה ומערבבים שוב. 
  7. מרפדים מגש בנייר אפייה ומשמנים, יוצקים בעזרת כף לביבות על המגש.
  8. אופים 20 דקות בחלקו העליון של התנור, הלביבות מוכנות כשהן מזהיבות. מגישים חם.

מטבל פסטו:

מערבבים את המרכיבים בקערית, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים