לחמניות עננים במילוי מוצרלה ועגבניות

כמות: 12 | זמן הכנה: 30 דקות | זמן התפחה: שעתיים

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

להכנת הבצק:

טנזונג (רביכה):

4 כפות קמח לחם (40 גרם)
חצי כוס חלב (120 מ"ל)
חצי כוס מים (120 מ"ל)

בצק:

4 כוסות +2 כפות קמח לחם (580 גרם)
2.5 כפות סוכר (35 גרם)
1 כפית שמרים יבשים (6 גרם)
2 ביצים
חצי כוס חלב (120 מ"ל)- משאירים 2 כפות בצד להברשה
2 כפיות מלח (12 גרם)
35 גרם חמאה

מילוי:

5 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
250 גרם גבינת מוצרלה

לאחר האפיה:

25 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

  1. מכינים את הטנזונג- שמים 40 גרם קמח, 120 מ"ל חלב ו-120 מ"ל מים בסיר קטן.
  2. מדליקים להבה בינונית, מערבבים בעזרת מטרפה כל הזמן, עד שמתקבל מרקם של פירה חלק (2-3 דקות).
  3. מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.
  4. מניחים את כל חומרי הבצק במיקסר למעט  המלח והחמאה. 
  5. מוסיפים את הרביכה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, עד שמתגבש בצק (3-4 דקות) מוסיפים את המלח וממשיכים לעוד 3 דקות.
  6. חותכים את החמאה לחתיכות ומוסיפים למיקסר, לשים עוד חמש דקות עד שמתקבל בצק חלק ורך למגע.
  7. מכסים ומניחים להתפחה  כשעתיים עד שהנפח הוכפל.
  8. בינתיים חותכים את המוצרלה ל-12 מקלות באורך 5 ס"מ (אפשר גם להשתמש בגבינה מגוררת, אך התוצאה טובה יותר עם חתיכות גדולות.
  9. מוציאים את מרכיבי הרוטב לקערית ומניחים בצד.
  10. מפילים את הבצק ומחלקים ל-12 חתיכות (כ-90 גרם). 
  11. מכדררים כל חתיכה ומכסים במגבת. 
  12. מרדדים כל כדור למלבן באורך 20 ס"מ בערך  (עובדים אחד אחד).  בעזרת סכין פיצה חותכים   רצועות לאורך 2/3 מהבצק
  13. שמים כפית מהרוטב וחתיכת גבינה בצד הלא חתוך של הבצק ומתחיל לגלגל.
  14. מעבירים לתבנית מכוסה במגבת, חוזרים על הפעולה עם שער כדורי הבצק.
  15. מחממים תנור ל170 מעלות, נותנים ללחמניות לתפוח קצת (20 דקות), מברישים ב-2 כפות חלב ששמרנו בצד, ואופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
  16. ממיסים חמאה ומברישים את הלחמניות ביציאה מהתנור, מגישים חם.

הערה: אפשר להחליף את המוצרלה בגינה צהובה, או כל שאריות גבינה קשה שיש ובהתאם לטעם.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים