סועדים: 6 | זמן הכנה: 15 דקות
4 ריבועי בצק עלים (10*10 ס"מ)
10 עגבניות שרי
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול
1 זוקיני ( או 2 קטנים)
2 קוביות פסטו דורות
50 גרם חמאה
9 ביצים
100 גרם גבינת פטה עזים
מלח
פלפל שחור
לעגבניות:
1. חוצים את העגבניות, מתבלים בכף שמן זית, מעט מלח ופלפל
ומניחים על מגש עם החלק הפנימי כלפי מעלה. מכניסים לתנור
ומדליקים אותו על 180 מעלות. (לא לחמם מראש)
לבצל והזוקיני:
2. מניחים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית. פורסים את
הבצל דק במנדולינה או סכין, מוסיפים שתי כפות שמן זית
למחבת ואת הבצל.
3. חותכים את הזוקיני: (החלק הטעים נמצא בקליפה וחצי סנטימטר
פנימה), "מגלחים" את הצדדים וחותכים אותם לרצועות דקות.
את המלבן שנשאר במרכז משליכים או שומרים למרק.
4. מוסיפים את רצועות הזוקיני למחבת, וממשיכים לטגן על להבה
בינונית. אם הבצל מתחיל להשחים- החלישו את האש.
5. כשהבצל והזוקיני התרככו (כ-5 דק') מוסיפים למחבת 2
קוביות פסטו דורות, מערבבים דקה עד שהכל מתאחד ומכבים
את האש.
בצק עלים וביצה:
6. טורפים את כל הביצים בקערה ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מסדרים 6 ריבועי בצק על מגש ומברישים במעט
מהביצה. את שני הריבועים הנותרים, פורסים ל-6 רצועות דקות כל אחד.
7. מניחים שתי רצועות בקצוות של כל ריבוע, כדי ליצור לו שוליים קצת
מוגבהים. מברישים את השוליים ומכניסים לתנור. אופים כ-20
דק' עד שהבצק תופח ומזהיב. את העגבניות משאירים בתנור
עד שהבצק מוכן.
8. בינתיים מחממים מחבת טפלון (להבה בינונית) ומוסיפים
חמאה. שופכים פנימה את הביצה, מערבבים כל הזמן עם מרית
כדי שהקצוות לא יתייבשו. כשמגיעים למידת העשייה הרצוייה,
מכבים את האש.
9. כשהבצק מוכן, משאירים בתבנית ומרכיבים את המאפה:
מחלקים את תערובת הבצל והזוקיני באופן שווה בין 6
הריבועים, מוסיפים מעל את הביצה המקושקשת, פורסים את
הגבינה לטבעות ומוסיפים מעל, ולבסוף מקשטים בעגבניות
הצלויות.
10. מגבירים את החום בתנור ל220, ומחזירים את המגש לתנור ל-2
דק', כדי לחמם הכל ולהתיך את הגבינה.