מוסקה חציל מגולגל

 זמן הכנה: 25 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 חצילים גדולים
בשר בקר טחון (500 גרם)
3 כפות שמן זית
4 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
½1 כוס תרד שטוף וקצוץ
2 קוביות פסטו דורות

לרוטב:

2 קוביות רוטב עגבניות דורות
פחית עגבניות מרוסקות
חצי כוס מים
מלח
פלפל שחור
חצי כוס בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. פורסים את החציל לאורך לפרוסות דקות (כדאי להעזר במנדולינה לקבלת אפיה אחידה).
  3. מסדרים את הפרוסות על מגש מרופד בנייר אפיה, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל וצולים בחלקו העליון של התנור. לכמות הפרוסות שבמתכון תזדקקו לשני מגשים / להכין באותו מגש פעמיים.
  4. צולים את החצילים כ10 דק', חשוב לא לתת להם להשחים ולהתייבש מדי, כדי שלא יאבדו את הגמישות שלהם.
  5. בינתיים מחממים מחבת טפלון רחבה ומשחימים את הבשר. מסננים, מנקים את המחבת ומחזירים לאש. מוסיפים את קוביות  בצל מטוגן דורות וקוביות שום דורות, שתי כפות שמן זית ומטגנים כחמש דק'.
  6. מוציאים את החצילים ומניחים בצד להתקרר.
  7. מוסיפים למחבת תרד,קוביות  פסטו דורות,  מתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים עוד 3-4 דק'.
  8. מעבירים את תערובת הבשר לקערה. מנקים ומחזירים את המחבת לאש. מוסיפים למחבת את קוביות  רוטב עגבניות דורות, עגבניות מרוסקות, מים, ומבשלים על להבה קטנה.
  9. מניחים כף מתערובת הבשר על פרוסת חציל, מגלגלים ומניחים בזהירות בתוך הרוטב. מכסים את המחבת ומשאירים להתבשל עוד כ-10 דק'.
  10. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים