מרק קישואים

סועדים: 4| זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

חמאה (50 גרם)
4 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות שום כתוש דורות
4 קישואים בינונים (1 ק"ג)
2 תפוחי אדמה (300-350 גרם)
1/3 כוס יין לבן (80 מ"ל)
5 כוסות מים (1.2 ליטר)
½ כפית פלפל שחור
חצי כוס שמנת להקצפה (38%)
1 כפית מלח
3 קוביות שמיר דורות

הוראות הכנה

  1. מוציאים לסיר 4 קוביות בצל מטוגן דורות, 3 קוביות שום דורות ו-50 גרם חמאה
  2. מדליקים להבה בינונית, מטגנים מעט את השום בחמאה (כדקה).
  3. שוטפים וחותכים את הקישואים גס, מוסיפים לסיר.
  4. מערבבים ומוסיפים יין לבן.
  5. מוספים מים ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  6. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים גס ומוסיפים לסיר.
  7. מבשלים כ-30 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
  8. טוחנים עם בלנדר מוט, מוסיפים שמנת, 3 קוביות שמיר דורות ומלח. מבשלים עוד 3-4 דקות ומגישים חם.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים