נאמס וויאטנמי

זמן הכנה: 25 דקות | 25 יחידות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

חבילת דפי אורז קטנים (12 ס"מ)
1 ליטר שמן טיגון (אם מטגנים)

מילוי

2 קוביות שום דורות
עוף טחון (400 גרם)
2 כפות פטריות שיטאקי טריות או פורטובלו קצוצות
4 כפות כרוב לבן
2 כפות גזר מגורד דק
2 כפות נבטים סיניים קצוצים
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 כפות קורנפלור
1 כף רוטב דגים
1 כפית שטוחה סוכר
1 כף שמן שומשום

רוטב

מיץ מלימון אחד
1 כפית רוטב דגים
1 כף חומץ אורז
2 קוביות שום חריף דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
1 כף סוכר

להגשה

עלי חסה
צ'ילי פרוס דק
עלי נענע

הוראות הכנה

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה. אפשר להשתמש בעוף טחון, או בחזה עוף טחון.
  2. מוציאים את כל מרכיבי הרוטב לקערית ומניחים בצד.
  3. מכינים עמדת מילוי- משמנים מעט מגש גדול, ממלאים צלחת או מחבת במים, מרטיבים מגבת על משטח העבודה.
  4. מניחים דף אורז בתוך המים ל-4 שניות ומעבירים למגבת. מניחים כפית גדושה מילוי בחלק הקרוב, מהדקים (לא חזק מידי), ומגלגלים סיבוב אחד. מקפלים את הצדדים וממשיכים את הקיפול עד הסוף. מעבירים למגש המשומן.
  5. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי. משאירים רווח בין הנאמס שלא יידבקו אחד לשני.
  6. אפיה- מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים תבנית עם רשת צלייה מעל, משמנים את הרשת ומסדרים את הנאמס ומשאירים רווחים קטנים. מברישים את הנאמס במעט שמן סויה ואופים בתנור 25 דקות במרכז התנור עד שמזהיבים קלות.
  7. טיגון- מחממים סיר בינוני על חיטה שמן סויה, מטגנים 4-5 נאמס בכל פעם ל-3 דקות עד שהשוליים מזהיבים קלות ומעבירים לרשת. אם נוצרות שלפוחיות בטיגון, לא נורא, הן יתפוצצו.
  8. מגישים עם עלי חסה, עלי נענע ופרוסות צ'ילי חריף.
  9. עוטפים בחסה נענע וצ'ילי אם רוצים, טובלים ברוטב ואוכלים בתיאבון.
    * עובד מצויין גם  באפייה!

    *אפשר לגוון ירקות לפי הטעם/מה שיש במקרר.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים