סלט עוף תאילנדי

  סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לעוף:

1 קובייה בצל מטוגן דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 כפות שמן סויה
עוף -חזה או פרגית (500 גרם)
1 כפית רוטב דגים
2 עלי קפיר ליים

רוטב לעוף:

1 ליים או לימון סחוט
2 כפות רוטב דגים
2 כפות סוכר חום
2 קוביות שום חריף דורות
1 קובייה בזיליקום דורות
1 קובייה כוסברה דורות

לסלט:

חסה עגולה מפורקת לעלים שלמים
1 פלפל אדום (חתוך לרצועות)
2 מלפפון (חתוכים לרצועות דקות)
עלי נענע (4-5 גבעולים)
בצל ירוק קצוץ (2 גבעולים)
2 פלפל חריף טרי (פרוס דק לעיגולים)

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לעוף בקערה גדולה ומניחים בצד.
  2. מכינים את כל הירקות לסלט לפי ההוראות ברשימת המרכיבים.
  3. מחממים מחבת טפלון רחבה על להבה בינונית-חזקה. מוסיפים קוביית בצל דורות, 3 קוביות ג'ינג'ר דורות, 2 כפות שמן ואת העוף. מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מפוררים את עלי הקפיר ליים לחתיכות קטנות (או קוצצים בסכין) ומוסיפים למחבת.
  5. מוסיפים כפית רוטב דגים, מחלישים את האש ומבשלים עוד 5 דקות על להבה חלשה. סך כל זמן הבישול הוא כ -10 דקות.
  6. מעבירים מיד את כל תוכן המחבת לקערה עם הרוטב לעוף שהוכן מראש, מערבבים היטב.
  7. מגישים את העוף עם הירקות בנפרד להרכבה עצמית.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים