סלט פנצנלה של קיץ

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

סלט:

2 כוסות עגבניות שרי חצויות
3 אפרסקים או נקטרינות חתוכים לפלחים
1 כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
1 שאלוט או חצי בצל סגול פרוס
גבינת מוצרלה טרייה (250 גרם)

לחם:

1 ג'בטה או בגט פרוסים דק
4 כפות שמן זית
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות

רוטב:

4 כפות חומץ יין אדום
4 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
2 קוביות שמיר דורות

להגשה:

2 קוביות פסטו דורות

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערית קטנה 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות ו2 כפות שמן זית ללחם.
  2. מחממים תנור ל-150 מעלות.
  3. מוציאים את כל רכיבי הרוטב לצנצנת קטנה, סוגרים ומשאירים בצד. 
  4. מוציאים 2 קוביות פסטו דורות לקערית. 
  5. מערבבים את הלחם עם שמן הזית ועשבי תיבול איטלקי, מפזרים על מגש ואופים במרכז התנור 10-15 דקות עד שמזהיב.
  6. מרכיבים את הסלט בקערה, מערבבים היטב את הרוטב ויוצקים על הסלט (כדאי להוסיף חצי מהכמות ולהוסיף עוד לפי הצורך).
  7. מוסיפים את הלחם הקלוי ומערבבים, מפזרים מעט פסטו מעל ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים