סלט שומר ותפוחים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

סלט

3 ראשי שומר
3 גבעולי סלרי
2 תפוחי פינק ליידי
אגוזי מלך או פקאן (לא חובה)

רוטב

4 קוביות מיץ לימון טבעי דורות
1 קוביית שום דורות
1 כף חומץ תפוחים
½ כפית חרדל
1 כף דבש
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
קורט פלפל צ'ילי גרוס
1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)

הוראות הכנה

  1. שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
  2. חותכים את השומר לשניים, חותכים וזורקים את הליבה הקשה, זורקים גם הגבעולים הקשים (שומרים קצת מהעלים הירוקים לקישוט). חותכים דק את השומר.
  3. חותכים את הסלרי ואת התפוח ומוסיפים לקערה.
  4. משקשקים את הרוטב היטב יוצקים מעל הסלט ומערבבים היטב.
  5. מפזרים את העלים הירוקים ומעט אגוזים ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים