סלט שעועית לבנה ועשבי תיבול

 סועדים: 8 | זמן הכנה :15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

שעועית לבנה יבשה (400 גרם) (או שקית 500 גרם שעועית לבנה קפואה)
1 בצל סגול פרוס דק
2 קוביות פטרוזיליה דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
2 קוביות שמיר דורות
½ כוס חומץ טבעי
½ כוס שמן זית
10 עגבניות מיובשות
20-30 עגבניות שרי טריות
מלח
פלפל שחור
צ׳ילי גרוס

הוראות הכנה

  1. משרים את השעועית בהרבה מים ומכסים. משאירים בטמפרטורת החדר ללילה.
  2. מבשלים את השעועית עם הרבה מים וללא מלח. כשהסיר מגיע לרתיחה, מחלישים את הלהבה עד לבעבוע קל.
  3. מבשלים במשך 40 דק' ובודקים מדי פעם אם השעועית מוכנה.
  4. בינתיים מוציאים את כל קוביות דורות לקערת ערבוב גדולה ומניחים בצד 10 דק' להפשרה.
  5. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות דקות ואת עגבניות השרי לרבעים.
  6. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות ככל האפשר.
  7. כשהשעועית מוכנה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  8. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ׳ילי גרוס לטעמכם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים