סלט תפוחי אדמה מעוכים

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות + 30 דקות אפייה

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

תפוחי אדמה:

750 גרם תפוחי אדמה קטנים (שקית אחת)
כפית אבקת אפייה
שמן זית
מלח

רוטב:

3 קוביות שמיר דורות
2 קוביות מיץ לימון טבעי דורות
2 קוביות שום דורות
חצי כוס מלפפונים בחומץ (מהסוג המתוק)
2 כפות נוזל של המלפפונים
1 כף חרדל חלק
1 בצל סגול קצוץ או פרוס דק
2 כפות מיונז
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית צ'ילי גרוס

הגשה:

עירית או בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כפית אבקת אפיה וחצי כפית מלח עד שהם מוכנים לאכילה אך לא רכים מידי (כ-20 דקות)
  2. מחממים תנור ל-220 מעלות
  3. מסננים ומעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה.
  4. מועכים את תפוחי האדמה בעזרת כוס עם תחתית שטוחה.
  5. מזליפים שמן זית בעדינות ומעט מלח, צולים בחלק העליון של התנור עד שתפוחי האדמה משחימים קלות (כ-30 דקות).
  6. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  7. מוציאים את תפוחי האדמה בתנור, ממתינים 10 דקות. מערבבים עם הרוטב לפני ההגשה. מפזרים עירית ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים