סלמון, סלט עדשים ויוגורט שמיר

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כוסות עדשים שחורות
8 רצועות דקות של פילה סלמון טרי ללא עור (90-100 גרם כל אחת)
4 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים עם העלים
6-7 צנוניות
מחצי לימון מיץ לימון
גביע יוגורט
2 קוביות שמיר דורות
1 קוביית שום דורות
7 כפות שמן זית
מלח
פלפל
לימון חתוך לרבעים להגשה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (חשוב לא לשים מלח במים). כשהסיר מגיע לרתיחה החלישו את האש ובשלו כ25 דק' (כדאי להתחיל לבדוק אם העדשים מוכנות אחרי 20 דק')
  2. בינתיים מכינים את היוגורט: מוציאים 2 קוביות שמיר דורות ו- 1 שום דורות לקערה קטנה, וכעבור חמש דק' מוסיפים יוגורט, שתי כפות שמן זית , מעט מלח ופלפל ומערבבים.
  3. פורסים את הסלרי והצנונית לרצועות דקות.
  4. כשהעדשים מבושלות, מתחילים לצרוב את הסלמון: מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים את הדגים, לאחר כ2 דק' הופכים בעדינות לעוד שתי דק'.
  5. את העדשים מסננים ומקררים במים זורמים, מוסיפים סלרי וצנונית, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצלחות.
  6. מעבירים את הסלמון מהמחבת על הסלט ומגישים עם רוטב בצד.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים