סלמון שום שחור דבש וליים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות | זמן השרייה: 15 ד' עד שעתיים

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

800 גרם סלמון נקי מעצמות (עם או בלי עור לפי הטעם)
4 קוביות מיקס שום ושום שחור
2 כפות דבש
3 כפות רוטב סויה
1/3 כפית צ'ילי גרוס יבש
גרידה ומיץ משני ליים

הוראות הכנה

  1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. 
  2. משרים את הסלמון ברוטב 15 דקות לפחות.
  3. מחממים תנור במצב גריל- 200 מעלות
  4. מוציאים את הסלמון מהרוטב (לא זורקים את הרוטב!) ומניחים את חתיכות הסלמון על מגש עם העור כלפי מעלה.
  5. צולים במרכז התנור 12-15 דקות עד שהעור משחים והופך פריך. 
  6. בזמן הצלייה מעבירים את הרוטב למחבת קטנה ומביאים לרתיחה.
  7. מוציאים את הסלמון מהתנור, יוצקים את הרוטב החם ומגישים חם עם אורז וירקות מאודים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים