עוף באגסים ותאנים

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 20 דקות  

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

6 יחידות כרעיים

מרינדה

3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות שום דורות
2 כפות רוזמרין קצוץ
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס יין לבן
גרידת תפוז אחד
1 כפית מלח
2\1 כפית פלפל שחור

פירות ורוטב

5 קוביות פטרוזיליה דורות
מיץ מתפוז אחד
1 כף סוכר חום
6 אגסים
9 תאנים
8-10 בצלצלי שאלוט קלופים
עלי רוזמרין

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את הכרעיים, מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות. 
  2. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומניחים רשת צלייה מעל.
  3. מסדרים את העוף עם העור למעלה על רשת הצלייה. צולים בחלק העליון של התנור 20 דקות עד שהעור מתחיל להשחים. (העוף עדיין לא מוכן)
  4. בזמן שהעוף בתנור, מכינים את הפירות בתבנית פיירקס גדולה. 
  5. שמים בתבנית מיץ מתפוז אחד, 5 קוביות פטרוזיליה דורות, וכף סוכר חום. קולפים את האגסים, חוצים לשנים ומרוקנים את הזרעים. מניחים בתבנית ומערבבים.
  6. מוסיפים לתבנית את בצלצלי השאלוט. חוצים את התאנים לשניים ומוסיפים גם.
  7. מוציאים את העוף מהתנור ומעבירים בזהירות לתבנית מעל הפירות. מחלישים את התנור ל200 מעלות ומחזירים לתנור ל-25 דקות נוספות עד שהעוף משחים והפירות מתרככים. מפזרים עלי רוזמרין ומגישים לשולחן.
  • אפשר להחליף את הכרעיים בכל חלק אחר של עוף שמעדיפים (עם או בלי עצמות), רק לשנות את זמני הצלייה בהתאם.
  • אפשר להכין את שלב הצלייה הראשון של העוף כמה שעות מראש, לסדר בתבנית פיירקס עם הפירות ולהכניסלתנור לצלייה שנייה לפני הארוחה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים