עוף בחלב קוקוס וג׳ינג׳ר

 סועדים: 8 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

8 יחידות עוף כרעיים

למרינדה:

4 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות כורכום דורות
5 קוביות שום חריף דורות
5 קוביות כוסברה דורות
1 כף חמאת בוטנים
1 פחית קרם קוקוס (400 גרם)
1 כפית מלח

להגשה:

בוטנים קלויים וקלופים (100 גרם)
שעועית ירוקה טרייה או קפואה (200 גרם)

הוראות הכנה

  1.  מוציאים את כל מרכיבי המרינדה לקערה גדולה, ממתינים 5-10 דקות להפשרת הקוביות ומערבבים היטב.
  2. מעבירים 4 כפות מהמרינדה לקופסה קטנה ושומרים במקרר עד לזמן ההגשה.
  3. מוסיפים את העוף לקערה הגדולה, עוטפים אותו היטב במרינדה, מכסים ושומרים במקרר בין שעה ל-24 שעות.
  4. מחממים תנור ל-220 מעלות, מרפדים מגש תנור בנייר אפייה ומניחים מעל רשת צלייה.
  5. מוציאים את העוף מהמרינדה ומסדרים על הרשת. אם נשארה מרינדה בקערה, מורחים כף ממנה על כל חתיכה ואת השאר משליכים לפח.
  6. צולים את העוף בחלקו העליון של התנור כ – 30 דקות. העוף מוכן כשחלקו העליון השחים היטב.
  7. מוציאים את העוף מהתנור ומורחים אותו מיד במרינדה ששמרנו במקרר. מניחים על שעועית ירוקה חלוטה בצלחת הגשה, מפזרים בוטנים קלופים וקצוצים ומגישים. ניתן להשתמש בחלקי עוף אחרים (פרגיות, חזה, שוקיים), זמני הצלייה ישתנו בהתאם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים