פילה מוסר ואגוזי לוז

 סועדים: 6 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

6 פילטים של מוסר ים טרי/ קוד/לוקוס ללא עור ועצמות (1 ק"ג)

ציפוי לדג

1/3 כוס קמח מצה
½ כוס אגוזי לוז קצוצים (לא טחונים)
2 קוביות פטרוזיליה דורות
2 קוביות בזיליקום דורות
1 כף גרידת לימון מלימון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית

להרכבה

2 כפות מיונז
ספריי שמן

תוספת תרד

תרד נקי ושטוף (200 גרם)
2 כפות שמן זית
2 קוביות שום דורות
מעט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה את כל חומרי הציפוי מלבד המיונז ומניחים בצד.
  2. חותכים את הדג לגודל הרצוי.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ללא טורבו, מרפדים מגש בנייר אפיה ומשמנים עם ספריי שמן.
  4. מערבבים את הציפוי, מברישים כל דג במיונז מכל הצדדים, טובלים בציפוי ומצפים מכל הצדדים. מעבירים למגש וחוזרים על הפעולה עם השאר.
  5. אופים את הדג בתנור 15 דקות. בינתיים מכינים את התרד.
  6. מחממים מחבת טלפון רחבה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ו2 קוביות שום דורות, מוסיפים את התרד ל2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתכווץ.
  7. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לצלחת הגשה, מניחים את חתיכות הדג מעל, מקשטים בגרידת לימון ואגוזי לוז, ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים