פיצהמן

כ- 20יחידות | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בצק

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח (280 גרם)
½ גביע שמנת חמוצה (100 גרם)
1 ביצה
5 קוביות בזיליקום דורות
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מים קרים

מילוי

150 גבינה מגורדת (אמנטל/מוצרלה/גאודה)
3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 כף זיתים קצוצים
2 כפות גרעיני תירס קפואים או משומרים
מעט שמן זית להברשה

הוראות הכנה

  1. מוציאים 5 קוביות בזיליקום דורות לקערית.
  2. מעבדים את הקמח והחמאה בפולסים קצרים במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה עד שהמרקם מזכיר חול.
  3. מוסיפים 100 גרם שמנת חמוצה, ביצה, פרמזן ואת קוביות הבזיליקום. ממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  4. אם הבצק יבש מידי ומתפרק, מוסיפים כף מים (ואפילו עוד אחת אם צריך). אם הבצק רוטב ודביק מידי, מוסיפים עוד כף קמח.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה לפחות (אפשר גם להכין יום קודם)
  6. מוציאים את כל מרכיבי המילוי לקערה ומניחים בצד.
  7. מוציאים את הבצק, מחלקים לשניים, מחזירים חלק אחד למקרר ואת השני מרדדים על משטח עם מעט קמח (או בין שתי ניירות אפייה), קורצים עיגולים בעזרת כוס. את השאריות מאחדים ומחזירים למקרר
  8. מערבבים את המילוי היטב. מחזיקים עיגול אחד, מניחים כפית מילוי ומהדקים היטב.
  9. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מסדרים עם קצת מרווח בתבנית אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות (או למקפיא ל-20 דקות).
  10. מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים את אוזני ההמן במעט שמן זית ומפזרים מעט גבינה מגוררת מעל ואופים במרכז התנור 15-17 דקות עד שהגבינה והבצק מזהיבים מעט.*אפשר להחליף לכל תוספת אהובה, חשוב רק לשמור על יחס של 3 כפות תוספות על 150 גרם גבינה.

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים