פיצה ארטישוק קצת אחרת

 סועדים: 4-5 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 חבילה בצק עלים חמאה (600 גרם) או ½ חבילה בצק עלים רגיל (500 גרם)
1 ביצה
4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1 קובייה פסטו דורות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
150 גרם מוצרלה טרייה (כדור), או 150 גרם מוצרלה מגורדת.
1 כוס ארטישוק משומר (או לבבות ארטישוק קפואים פרוסים)
2 כוסות עלי ארוגולה
מלח גס
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל200 מעלות. 
  2. פורסים את בצק העלים על מגש (או שניים, תלוי בגודל).
  3. טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים, באמצעות מזלג מחוררים את הבצק. מכניסים לתנור ל10 דקות.
  4. מוציאים לקערה 4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות וקוביית פסטו דורות. מוסיפים 2 כפות שמן זית ו1/4 כוס מים (4 כפות) ומניחים בצד.
  5. בינתיים מגרדים את הגבינה, פורסים את הארטישוק אם צריך.
  6. כעבור 10 דקות, כשבצק עלה מעט בתנור וקיבל מעט צבע (עוד לא זהוב, רק התחלה), מוציאים מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל230 מעלות.
  7. מערבבים את הרוטב בקערה ומורחים על הבצק החצי אפוי. 
  8. מפזרים את הגבינה, אם משתמשים במוצרלה טרייה, קורעים את הכדורים ומפזרים באופן אחיד פחות או יותר. 
  9. מפזרים את הארטישוק, זורים מעט מלח ופלפל שחור ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
  10. כשהגבינה נמסה ושולי הבצק מזהיבים מוציאים מהתנור, מפזרים את הארוגולה מיד ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים