פיתות על המחבת עם פטרוזיליה ויוגורט

 10 פיתות | זמן הכנה והתפחה: שעה 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)
1 כף סוכר (10 גרם)
1/4 1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
2 כוסות קמח לבן (280 גרם)
3/4 1 כוסות קמח מלא (220 גרם)
1 כף מלח (20 גרם)
3/4 כוס יוגורט יווני (200 מ"ל)
2 כפות שמן זית
11 קוביות פטרוזיליה דורות
2 קוביות שום דורות
1/2 כוס שמן זית (100 גרם)

הוראות הכנה

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה את השמרים, הסוכר והמים מכסים ונניח בצד

ל-10 דקות לתסוס.

  1. מערבבים בקערה גדולה יוגורט, 2 כפות שמן זית ו-8 קוביות פטרוזיליה דורות ומוסיפים לתסיסת השמרים.
  2. מוסיפים לקערה את הקמחים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לאיחוד מלא של הבצק.
  1. מפזרים קמח על משטח העבודה, מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים, מניחים על נייר אפייה ומכסים במגבת ל-15 דקות מנוחה.
  2. מערבבים בקערה את שמן הזית, קוביות שום ו-3 קוביות פטרוזיליה דורות להברשה על הפיתות ומניחים בצד.
  3. מחממים מחבת על חום בינוני.
  4. מרדדים כדור אחד לפיתה בעזרת מערוך, מברישים את הפיתה בתערובת שמן הזית והפטרוזיליה ומניחים המחבת כשהחלק המרוח כלפי מטה.
  5. כעת, מברישים גם את החלק העליון, נותנים לפיתה להיצרב מעט עד שיש בועות אוויר והתחתית זהובה.
  6. הופכים צד וצולים עוד דקה.
  7. עוטפים את הפיתות במגבת מטבח כדי לשמור על האדים לאחר שהפיתות יתקררו מעט הן מוכנות לאכילה

טיפ:

*ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך.

*הכי טעים לגלגל  עם לבנה ביתית.

*ניתן להמיר את היוגורט ביוגורט טבעוני.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים