פסטה ברוקולי, זוקיני ורוקפור

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

פסטה קצרה יבשה (500 גרם)
3 כפות שמן זית
2 זוקיני
4 קוביות שום חריף דורות
2 כוסות ברוקולי טרי או קפוא
4 כפות פיסטוק קלוף
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
גבינה כחולה (רוקפור/דנבלו/גורגונזולה) (100 גרם)
6 קוביות בזיליקום דורות

הוראות הכנה

  1. מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח לבישול הפסטה. אם משתמשים בברוקולי טרי, חולטים את הברוקולי במים דקה אחת ומעבירים לכלי עם מים קרים. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית ומסננים. שומרים כוס ממי הבישול של הפסטה בצד.
  2. מחממים מחבת רחבה על להבה גדולה, מוסיפים שמן זית וזוקיני, מטגנים 2-3 דקות
  3. מוסיפים 4 קוביות שום חריף דורות ומערבבים.
  4. מוסיפים 2 כוסות ברוקולי ומערבבים
  5. מוסיפים מלח ופלפל וחצי מכמות הפיסטוקים.
  6. מוסיפים חצי כוס ממי הבישול ואת הפסטה.
  7. מוסיפים  קוביות בזיליקום דורות ומערבבים היטב עם כף עץ. אם המנה מתייבשת במחבת, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
  8. מחלקים לצלחות, מפוררים את הגבינה מעל ומפזרים את שארית הפיסטוקים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים