4 ראשי שומר טריים 15-20 עגבניות שרי חצי כוס זיתי קלמטה שמן זית (60-70 מ״ל ) חמאה (לא חובה) (25 גרם) וורמוט לבן מתוק או יין לבן (60 מ"ל) 3 קוביות שום דורות 3 קוביות בזיליקום דורות מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה
מחממים תנור ל220 מעלות
מוציאים קוביות שום דורות וקוביות בזיליקום דורות לקערה.
חותכים את השומר לרבעים (או לשישיות אם השומר גדול מאוד). שומרים את הקצוות הירוקים בצד.
חוצים את העגבניות שרי לשניים.
מגלענים את הזיתים (ניתן לקנות זיתי קלמטה מגולענים).
מוסיפים שמן זית וורמוט לקערה עם השום והבזיליקום, ומערבבים.
מערבבים את התערובת עם כל הירקות בקערה, מוסיפים חמאה רכה אם משתמשים.
מפזרים את הירקות על מגש ומסדרים את השומר והעגבניות עם החלק החיצוני כלפי מטה. זורים מלח ופלפל וצולים בחלקו העליון של התנור 15-20 עד שקצוות השומר נחרכים.
מפזרים את העלים הירוקים ששמרנו בצד. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.