לטרטר:
2 קוביות כוסברה דורות
פילה דג טרי נקי מעור ועצמות (סלמון/מוסר ים/אינטיאס/טונה אדומה) (300 גרם)
1 בצל סגול או שאלוט
1 כף צ'ילי טרי קצוץ (לפי הטעם)
½ 1 כף שמן זית
½ 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל
לסלט אבוקדו:
1 קובייה כוסברה דורות
1 אבוקדו גדול או 2 קטנים
1 כף בצל סגול קצוץ
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
מידע חשוב
אין מה לחשוש מהכנת דג נא בבית, אך יש כמה כללים שכדאי להקפיד עליהם:
- קונים דג טרי באותו היום שמכינים את המנה. אין להשתמש בדגים קפואים-מופשרים.
- מנקים את הדג עד שאין שום חלקים בצבע אחר מהדג (לבן או כתום במקרה של סלמון).
- שומרים את הדג במקרר כל הזמן, מוציאים לחיתוך על קרש נקי ומחזירים למקרר מיד עד להגשה.
- מקפידים על ידיים רחוצות היטב או להשתמש בכפפות נקיות.
משתמשים בסכין חדה לחיתוך הדג על מנת לא למעוך אותו.
- מוציאים 3 קוביות כוסברה דורות לקערה קטנה ומניחים בצד.
- חותכים את הדג לקוביות קטנות (1 ס"מ) ומחזירים למקרר.
- חוצים פלפל צ'ילי אדום לאורך, מנקים את כל הגרעינים וקוצצים את הפלפל קטן ככל האפשר ומעבירים לקערית קטנה.
- קוצצים בצל סגול אחד קטן ככל האפשר ומניחים בקערית נפרדת.
- סוחטים לימון אחד לקערה קטנה.
- קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הרשימה לאבוקדו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- מוציאים את הדג מהמקרר ומוסיפים את כל הרכיבים ברשימה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים בטבעת 2 כפות מסלט האבוקדו, מוסיפים 2 כפות מהטרטר מעל, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.