סיגרים מרוקאים

25 סיגרים | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

למילוי

2 כפות שמן זית
בשר בקר טחון (500 גרם)
4 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות תערובת תיבול דורות
2 קוביות שום חריף דורות
1 כפית מלח

הכנה וטיגון

חבילת עלי סיגר מופשרת במקרר
4 כפות קמח
חצי כוס מים
שמן סויה/קנולה לטיגון (500 מ"ל)

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת טפלון רחבה היטב על להבה גבוהה.
  2. מוסיפים שמן זית ואת הבשר הטחון, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
  3. מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן, 3 קוביות תערובת תיבול , 2 קוביות שום חריף דורות ומערבבים.
  4. מוסיפים כפית מלח. כשהבשר השחים מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים במקרר עד שלב המילוי.
  5. מכינים "דבק"- מערבבים את הקמח והמים עד שמתקבלת משחה.
  6. חותכים עלה סיגר לחצי ומניחים על משטח העבודה. מניחים  כף מילוי קרוב לצד הרחב של העלה.
  7. מיישרים את המילוי לקו, מתחילים לגלגל לכיוון הצד הצר (לא מגלגלים עד לסוף).
  8. מברישים את השוליים ב"דבק", מקפלים את שני הצדדים ומשלימים את הגלגול עד לקצה. 
  9. חוזרים על הפעולה עם כל השאר ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. במידה ומעדיפים לא לטגן, מסדרים על מגש עם רשת אפיה, מרססים מעט בספריי שמן ואופים ב-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים