עוף באננס ופלפלים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

עוף:

500 גרם פרגית חתוכה לקוביות או רצועות
3 כפות יין לבן או וורמוט
½ כפית מלח
½ כוס קורנפלור

למחבת:

4 כפות שמן סויה
1 פלפל אדום חתוך
1 פלפל ירוק חתוך
2 קוביות רוטב סיני דורות
1 כוס אננס חתוך (טרי או משומר)
1 כוס מיץ אננס (אם משתמשים בטרי אפשר לטחון חלק מהאננס עם קצת מים)
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר חום
שומשום
בצל ירוק

הוראות הכנה

  1. מערבבים בקערה את העוף עם היין/וורמוט ומלח, מעבירים לקערה עם קורנפלור ומקמחים היטב.
  2. מחממים מחבת רחבה היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, ואת העוף המקומח. מטגנים משני הצדדים עד שהציפוי מזהיב (כ2 דקות מכל צד) ומעבירים לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת, מוסיפים 2 כפות שמן, וכשהשמן רותח מוסיפים את הפלפלים. צורבים ומטגנים כשתי דקות.
  4. מוסיפים את האננס לעוד דקה.
  5. מחזירים את העוף למחבת.
  6. מוסיפים מיץ אננס, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות חומץ אורז ו-2 כפות סוכר חום. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות.
  7. מפזרים בצל ירוק ושומשום ומגישים חם עם אורז לבן.

 

*אפשר להחליף את הפרגית בחזה עוף או רצועות סינטה או אנטריקוט.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים