צלעות תירס מקסיקני

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

4-5 קלחי תירס, או שקית גרגירי תירס קפוא (500 גרם)
2 כפות שמן זית
2 קוביות שום דורות או 2 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות כוסברה דורות
4 קוביות מיץ לימון דורות
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מעושנת
½ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מיונז
2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
גבינה בולגרית (150 גרם)
3 כפות בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. חותכים את התירס לצלעות: חותכים לשניים, מעמידים חצי על קרש חיתוך ובעזרת סכין לחם משוננת חותכים לשניים, משכיבים כל חצי וחותכים לשניים. אם זה מסובך מידי, אפשר לחתוך לכל צורה שרוצים. אפשרות נוספת היא להשתמש בשקית גרעיני תירס קפואים- הצורה תשתנה אבל טעים לא פחות.
  2. מבשלים את התירס בסיר עם מים כ-10 דקות. אפשר לטעום גרגיר אחד שכבר מוכן ולסנן. (אם משתמשים בגרעיני תירס קפואים מדלגים על השלב)
  3. מחממים מחבת טפלון רחבה, מוסיפים 2 כפות שמן זית.
  4. מוסיפים את התירס למחבת, משאירים בלי לערבב 1-2 דקות. מערבבים קצת וממתינים עוד דקה.
  5. מוסיפים 2 קוביות שום דורות ומערבבים שוב.
  6. מוסיפים 3 קוביות כוסברה דורות, כפית מלח, כפית פפריקה מעושנת, ½ כפית פלפל שחור גרוס, מערבבים היטב ומכבים את האש.
  7.  מוציאים לקערה 4 קוביות מיץ לימון דורות, 2 כפות מיונז, 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט ומערבבים.
  8. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב.
  9. מפזרים גבינה בולגרית, בצל ירוק, מערבבים קצת ומגישים
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים