בקר ברוקולי וג׳ינג׳ר

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

בשר בקר טחון טרי (500 גרם)
4 כפות שמן
4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
3 קוביות שום חריף דורות
מירין (60 מ״ל)
חומץ אורז (60 מ״ל)
רוטב סויה (80 מ״ל)
שמן שומשום (15 מ״ל )
4 כפות סוכר חום
ברוקולי (400 גרם)
בצל ירוק קצוץ
2 כפות שומשום
2 כוסות אורז לבן

הוראות הכנה

  1. מחממים מחבת טפלון רחבה היטב. משחימים את הבשר עם 2 כפות שמן כ4-5 דק', מסננים ומניחים בצד .
  2. מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
  3. במחבת בה השתמשנו, מוסיפים 2 כפות שמן, 4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות, ו- 2 קוביות שום דורות. מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הבשר המסונן וממשיכים לטגן כ3 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
  5. לרוטב: מודדים בכוס מידה: מירין, חומץ אורז. סויה, שמן שומשום. (ניתן להכין כמות גדולה יותר באותו יחס ולהגיש את החצי השני בצד).
  6. מוסיפים את הסוכר למחבת, מערבבים במשך חצי דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב. 
  7. במידה ומשתמשים בברוקולי טרי- מרתיחים סיר מים, מוסיפים כף גדושה מלח וחולטים את הברוקולי לשתי דקות. מסננים ומקררים במים קרים (עדיף מי קרח).
  8. מחלישים את הלהבה, ומבשלים כ10 דק'. בודקים מידי פעם שהרוטב לא סמיך מדי. במידה וכן,מוסיפים מעט מים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
  9. מגישים עם אורז וברוקולי, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעל, ואת שארית הרוטב בצד. 
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים