ספגטי אנשובי וצלפים

 5 סועדים | זמן הכנה: 5 דקות | זמן בישול: 10 דקות |

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

חבילת פסטה ספגטי (500 גרם)
6 כפות שמן זית
1 צנצנת אנשובי (60-80 גרם)
4 כפות צלפים
4 כפות שמן זית
4 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כוס פירורי לחם מתובלים (מצורף מתכון)
מלח
פלפל שחור
גרידת לימון מלימון 1

לפירורי הלחם

4 כפות שמן זית
1.5 כוס פירורי לחם
4 קוביות שום דורות
גרידת לימון מלימון 1

הוראות הכנה

  1. מבשלים את הפסטה במים לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. בינתיים, מגרדים קליפה משני לימונים (1 לפסטה ו 1 לפירורי הלחם).
  3. מכינים את פירורי הלחם: מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים כחצי דקה עד שהשמן לוהט. זורקים פנימה את פירורי הלחם. מוסיפים מיד 4 קוביות שום דורות ומטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הלחם מזהיבים.
  4. מוסיפים גרידה מלימון אחד, ומכבים את האש.
  5. מחממים סיר נמוך ורחב (סוטאז') על להבה בינונית ומוסיפים 6 כפות שמן זית.
  6. מוסיפים את האנשובי והצלפים ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים 4 קוביות פטרוזיליה דורות וממשיכים לטגן ולערבב עוד למשך עוד כחצי דקה.
  8. מוסיפים 2/3 (בערך) מכמות פירורי הלחם המתובלים לסיר, מעט מלח ופלפל, ואת הספגטי המסונן, ומערבבים היטב עם כף עץ.
  9. טועמים ומתקנים תיבול.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים