סלט קינואה וירקות צלויים

 סועדים: 6-8 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לקינואה:

2 כפות שמן זית
2 כוסות קינואה
3 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח

לירקות צלויים:

2 בצל סגול קלוף
חצי דלורית (300 גרם)
1 קישוא
1 כוס כרובית מפוררת (טרייה או קפואה)
2 סלק קלוף
2 כפות שמן זית
4 קוביות פטרוזיליה דורות
4 קוביות כוסברה דורות
4 קוביות בזיליקום דורות

לתיבול הסלט:

1 מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

הוראות הכנה

  1.  מוציאים את כל קוביות עשבי התיבול של דורות לקערה קטנה ומניחים בצד.
  2. מבשלים את הקינואה: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים עם כף כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח, מכסים את הסיר ומחלישים את הלהבה.   מפעילים טיימר ל-15 דקות.
  3.  בתום 15 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לתבנית אפייה או כל כלי רחב ומניחים בצד להתקרר.
  4. במקביל, מחממים תנור ל220 מעלות וחותכים את הירקות לקוביות קטנות (1X1 ס"מ בערך). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים חצי מכמות קוביות עשבי התיבול דורות למגש עם הירקות ואת החצי השני שומרים בצד.
  6.  מערבבים את הירקות במגש, צולים בחלקו העליון של התנור 10-12 דקות עד שהירקות מתרככים. מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
  7. מרכיבים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה והירקות, מוסיפים את החצי השני של קוביות דורות ששמרנו, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות עם כף, טועמים ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים