פאק צ'וי וירוקים

 סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

2 ראשי פאק צ'וי
שקית עלי בייבי תרד (150 גרם)
רצוי טרייה, אפשר קפואה שעועית ירוקה (200 גרם)
חמאה (75 גרם)
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
4 כפות סויה (60 מ"ל)
מיץ לימון (לימון אחד)
כף שמן שומשום
2 כפות שומשום שחור קלוי

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני וממליחים היטב (לפחות כף מלח).
  2. במקביל, מכינים קערה קטנה עם מי קרח.
  3. חוצים כל ראש פאק צ'וי לאורך.
  4. כשהמים רותחים, מניחים את הפאק צ'וי בעדינות בסיר עם השורש למטה (העלים יבלטו קצת החוצה, זה בסדר). לאחר דקה, מוציאים בעדינות עם מלקחיים ומעבירים למי קרח.
  5. לאחר מכן, חולטים את השעועית הירוקה לשתי דקות. מעבירים למי קרח.
  6. מניחים מחבת רחבה על להבה בינונית, מוסיפים 75 גרם חמאה ושלוש קוביות ג'ינג'ר דורות.
  7. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את התרד למחבת. אם אין מספיק מקום להכול, מחכים קצת (התרד יתכווץ) ומוסיפים את השאר.
  8. מוסיפים לאחר דקה את רוטב הסויה, מיץ לימון ושמן שומשום.
  9. מסננים היטב את הפאק צ'וי והשעועית, ומוסיפים למחבת.
  10. מבשלים את הכול כ-3-4 דקות, מערבבים מדי פעם.
  11. מוציאים את הירקות עם מלקחיים ומעבירים לצלחת הגשה, אם נשאר במחבת רוטב סמיך, יוצקים אותו מעל המנה.
  12. אם הרוטב עדיין נוזלי, משאירים את המחבת קצת על האש עד שיסמיך ואז יוצקים אותו על הירקות. מפזרים שומשום שחור ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים