קונג פאו טופו

סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דק'

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לטופו:

1 חבילה טופו מוצק (300-400 גרם)
1 כף קורנפלור
½ כפית מלח
2 כפות שמן סויה

לרוטב:

5 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
2 כפות מירין
1 כף רוטב סרירצ'ה
1 כף שמן שומשום
2 כפות סוכר חום
½ 1 כפות קורנפלור
4 כפות מים

למנה:

3 כפות שמן סויה
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 בצלים לבנים
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
½ כוס בצל ירוק קצוץ
קשיו או בוטנים קלויים (100 גרם)

הוראות הכנה

  1. מניחים את הטופו על צלחת, מניחים עליו עוד צלחת ומשקולת (כל דבר כבד) ל-10-20 דקות כדי שיגיר קצת מהנוזלים.
  2. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב במטרפה.
  3. חותכים את הפלפלים לרצועות או קוביות, את הבצל חותכים לפלחים ומפרקים עם הידיים. 
  4. חותכים את הטופו לקוביות ומערבבים בקערה עם כף קורנפלור ומעט מלח.
  5. מחממים מחבת טלפון רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים את הטופו ומטגנים כ-5 דקות עד שמזהיב. 
  6. מעבירים את הטופו לנייר סופג ומחזירים את המחבת לאש. 
  7. מוסיפים שמן למחבת וגם את הפלפלים והבצל שחתכנו. מטגנים על אש גבוהה כ-3-4 דקות, מערבבים די פעם. אין צורך שהירקות יתרככו מאוד, רק שיחרכו קצת.
  8. מוסיפים שום חריף דורות וג'ינג'ר דורות, מטגנים 2 דקות נוספות.
  9. מוסיפים את הרוטב למחבת, ומחזירים את הטופו. מחלישים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ-4-5 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצפה את הכל. אם המחבת נראית יבשה, מוסיפים קצת מים.
  10. מוסיפים קשיו/בוטנים קלויים, הרבה בצל ירוק ומגישים חם עם אורז או נודלס.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים