קציצות עוף בחלב קוקוס

סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

עוף טחון (800 גרם)
2 קוביות תיבול אסייתי דורות
6 קוביות כוסברה דורות
2 ביצים
1½ כפות רוטב סויה
5 כפות פירורי לחם (רצוי פנקו)

לרוטב

2 כפות שמן סויה/קוקוס
2 פלפל גמבה (חתוך לרצועות)
3 קוביות בצל מטוגן דורות
3 קוביות תיבול אסייתי דורות
חלב קוקוס (500 מ"ל)
¼ כפית אבקת קארי
2 כפות רוטב דגים
½ כוס בצל ירוק קצוץ
גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

  1. מוציאים את כל מרכיבי הקציצות לקערה מלבד הפנקו.
  2. מערבבים את הקציצות היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפנקו ,מערבבים עוד קצת. מכניסים את התערובת למקפיא ל-10 דקות.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות ללא טורבו.
  4. יוצרים קציצות בגודל וצורה שרוצים (המתכון הוא ל-30 קציצות בכמות של כף תערובת). התערובת קצת עדינה. אם קשה מידיד לעבוד אתה, ניתן להוסיף עוד קצת פירורי לחם, אבל ככל שיהיו פחות הקציצות יהיו רכות יותר.
  5. משמנים תבנית אפיה ואופים בתנור 15 דקות עד שהכדורים לבנים ומתחילים קצת להזהיב.
  6. בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן ואת הפלפלים ומטגנים 1-2 דקות.
  7. מוסיפים 3 קוביות בצל מטוגן דורות ו-3 קוביות מיקס תיבול אסייתי דורות. מטגנים תוך כדי ערבוב דקה נוספת.
  8. מוסיפים רוטב סויה, חלב קוקוס, רוטב דגים ואבקת קארי ומביאים לרתיחה.
  9. מחלישים את האש ונותנים לרוטב לבעבע קלות. כשהקציצות יוצאות מהתנור מחליקים אותן לרוטב, מבשלים 5 דקות נוספות.
  10. מפזרים גרידת לימון ובצל ירוק קצוץ בנדיבות ומגישים חם עם אורז לבן או נודלס מבושלים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים