אספרגוס בויניגרט לימון

סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

צרור אספרגוס גדול- כ18 יחידות
גבינת פרמזן או מנצ'גו (100 גרם)
3 כפות צנוברים קלויים

ויניגרט

מיץ מלימון אחד (כ 4 כפות)
1 כף חומץ יין אדום
4 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 קוביות שמיר דורות
2 קוביות שום דורות

הוראות הכנה

  1. שמים את כל מרכיבי רוטב הויניגרט בצנצנת קטנה, סוגרים ומניחים בצד. 
  2. חולטים את האספרגוס: מרתיחים מים בסיר גדול מספיק, מוסיפים כפית מלח. מוסיפים את האספרגוס. רצוי להשאיר את הקצה הדק (הראש) של האספרגוס קצת מחוץ למים, כדי שלא יתבשל מידי. חולטים ל1-2 דקות, לא יותר. 
  3. מעבירים לקערה עם מי קרח, לכמה דקות ומסננים. 
  4. להגשה: מניחים את האספרגוס בצלחת. מנערים את הרוטב היטב ויוצקים מעל, מפזרים צנוברים קלויים.
  5. מגרדים את הגבינה בעזרת קולפן, מפזרים מעל ומגישים.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים