קציצות בקר ברוטב קוקוס ובוטנים

סועדים: 4 | זמן הכנה: 15 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

קציצות:

500 גרם בשר בקר טחון
3 קוביות רוטב אסייתי דורות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפות רוטב סויה
1 ביצה
3 כפות פנקו
1 כף שמן שומשום

רוטב:

4 כפות חמאת בוטנים (רצוי ללא סוכר)
400 מ"ל מיכל קרם קוקוס
4 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף סילאן
2 קוביות רוטב אסייתי דורות
גרידה מליים או לימון אחד
3 כפות בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הקציצות, לשים היטב בידיים, יוצרים קציצות (בכל גודל או צורה שנראים לכם, אנחנו הכנו כ-20 קציצות). משמנים תבנית אפייה מרופדת בנייר, מסדרים את הקציצות ומניחים במרכז התנור ל-30 דקות.
  3. מוציאים את כל מרכיבי הרוטב למעט גרידת הליים והבצל הירוק לסיר נמוך או מחבת רחבה, מביאים לרתיחה, מבשלים עוד 2-3 דקות ומכבים את האש.
  4. כשהקציצות מוכנות מעבירים לסיר בעזרת מלקחיים (כדי לא להעביר את כל השומן שהצטבר בתבנית), מחממים הכל יחד, מפזרים בצל ירוק וגרידת ליים ומגישים חם.

*אפשר להחליף את הבשר בעוף טחון, הוסיפו עוד כף פנקו לתערובת, ולקצר את זמן האפייה ל-20 דקות

 

 

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים