כריך פיש (אנד צ'יפס)

סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לבלילה ודג:

חצי כוס קמח תופח (70 גרם)
חצי כוס קורנפלור (70 גרם)
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס בירת לאגר בהירה (240 מ"ל)
4 פילטים לברק טרי עם או בלי עור
500 מ"ל שמן לטיגון

רוטב מיונז פסטו ולימון:

2 קוביות פסטו דורות
3 קוביות מיץ לימון טבעי דורות
3 כפות מיונז
¼ כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לכריך:

4 לחמניות חלה או המבורגר
2 עגבניות פרוסות
בצל סגול פרוס
עלי חסה

הוראות הכנה

  1. מערבבים את החומרים היבשים לבלילה, מוציאים 3 כפות לצלחת נפרדת.
  2. מוסיפים את הבירה לקערה, מערבבים לבלילה חלקה.
  3. מקמחים את הדגים בתערובת שבצלחת.
  4. מחממים שמן לטיגון על להבה בינונית.
  5. מוציאים את מרכיבי הרוטב לקערית נוספת.
  6. כשהשמן חם, טובלים דג בבלילה הרוטב, מנערים ומורידים בעדינות לשמן. כדאי לטגן שניים בכל סיבוב 3-4 דקות עד שהציפוי מזהיב. מעבירים לרשת.
  7. מרכיבים את הכריך- לחמנייה, עגבנייה, חסה, בצל סגול וכף נדיבה של רוטב מעל.

הערה: אפשר להשתמש בדג דניס, מוסר ים, או כל דג לבן לפי הטעם.

newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים