פסטה עגבניות צלויות וקלמטה

סועדים: 4 | זמן הכנה: 30 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

לעגבניות צלויות:

400 גרם עגבניות שרי (כ25-30 עגבניות)
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס

לפסטה:

500 גרם פסטה יבשה
5 קוביות פסטו דורות
50 גרם חמאה או 3 כפות שמן זית
כוס זיתי קלמטה מגולענים
חצי כוס מי בישול (או מי ברז)
½ כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם

להגשה:

גבינת פרמזן או גבינה בולגרית מפוררת

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. חוצים את העגבניות לאורך, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מסדרים את העגבניות כך שהחלק הפתוח פונה מעלה.
  4. צולים בחלק העליון של התנור עד שהעגבניות מתחילות להיחרך קלות, כ-25 דקות.
  5. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות של האריזה, מסננים ושומרים ½ כוס ממי הבישול.
  6. מוציאים לסיר רחב 5 קוביות פסטו דורות,  50 גרם חמאה, ומדליקים להבה גבוהה.
  7. מוסיפים את העגבניות הצלויות ומערבבים דקה.
  8. מוספים את הזיתים, מים, פלפל שחור, ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים היטב. 
  10. בודקים מליחות (תלוי גם בזיתים), ומוסיפים מלח לפי הצורך. 
  11. מגישים חם, עם גבינת פרמזן או פטה מפוררת.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים