אלו דוסה – פנקייק הודי ממכר

סועדים:4 | זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 כוס קמח לבן
1 כף קמח אורז
1 כף קמח חומוס
1 כף זרעי פשתן
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח
2 תפו"א בינוניים
1 קוביה כורכום דורות
4 קוביות כוסברה דורות
3/4 כוס עלי תרד קצוצים
1 ביצה
1 כוס מים קרים

רוטב נענע כוסברה:

כוס עלי נענע טריים שטופים
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
2 קוביות שום חריף דורות
4 קוביות כוסברה דורות
מיץ מלימון אחד
½ כפית מלח
גביע יוגורט (רצוי יוגורט יווני 5 אחוז) (250 גרם)
½ כפית כמון

הוראות הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד שמתרככים. מועכים בעזרת מועך פירה או מגרדים בפומפייה.
  2. מוציאים לקערה את כל מרכיבי הפנקייק כולל תפוחי האדמה, ללא המים. 
  3. מערבבים היטב, מוסיפים מים ומערבבים עד שמקבלים בלילה סמיכה אבל מספיק נוזלית כדי להישפך ממצקת. מוסיפים עוד מעט מים אם צריך.
  4. מוציאים את כל רכיבי הרוטב וטוחנים בבלנדר מוט. אפשר גם לקצוץ את הנענע בסכין ולערבב את הרוטב עם כף במקום.
  5. מחממים  היטב מחבת טפלון על להבה בינונית. מוסיפים כף שמן ומצקת מהבלילה. ממתינים 3-4 דקות עד שנוצרות בועות קטנות (ממש כמו בהכנת פנקייק רגיל). הופכים בעזרת תרבד ל2 דקות נוספות.
  6. מגישים חם עם ברוטב בצד.
  • לגרסה טבעונית (לא פחות טעימה) אפשר לוותר על הביצה ולהוסיף עוד קצת מים. ואת היוגורט להחליף ביוגורט סויה.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים