ארטישוק בגריל ואיולי שום

 סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 10 דקות 

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

6 ארטישוק טריים
1 לימון
2\1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
3 קוביות שום חריף דורות
3 קוביות כוסברה דורות
4\1 כפית פלפל שחור

לאיולי שום:

4 כפות מיונז
3 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות
1 כפית שמן זית
4\1 כפית פפריקה מתוקה
קורט מלח גס

הוראות הכנה

  1. ממלאים חצי סיר גדול במים, סוחטים פנימה את הלימון ומשאירים את הלימון עצמו גם בסיר. מוסיפים כף שמן זית ומלח.
  2. חוצים את הארטישוק לחצאים או רבעים (במידה ויש יותר סועדים, עדיף לרבעים) ומוסיפים לסיר.
  3. מוודאים שכל הארטישוקים מכוסים במים. מניחים צלחת מעל שהם לא יצופו, ומבשלים על להבה בינונית 20 דקות. נועצים סכין בלב הארטישוק, אם הסכין עוברת בקלות, מכבים את האש ומסננים.
  4. מוציאים 3 קוביות שום חריף דורות ו-3 קוביות כוסברה דורות לקערה גדולה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים.
  5. כשהארטישוקים מתקררים מעט, מוציאים עם כפית את ה״שערות״ שקרובות ללב הארטישוק, מעבירים את הארטישוקים לקערה ומערבבים.
  6. מכינים את האיולי שום – מערבבים את כל המרכיבים בקערית קטנה עם כפית.
  7. כשהגריל חם, צורבים את הארטישוק כדקה מכל צד, ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים