בשר מפורק

סועדים: 6-8 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

1 ק"ג אונטריב בקר בחתיכה אחת \ חזה בקר
4-5 בצלים סגולים פרוסים
3 קוביות שום דורות
2 קוביות שום חריף דורות
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מעושנת
2 עלי דפנה
חצי כוס מים

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה קוביות דורות, מלח, פלפל ופפריקה מעושנת.
  2. קולפים ופורסים את הבצלים בעובי חצי סנטימטר ומניחים בתבנית פיירקס.
  3. מערבבים את הקוביות עם התבלינים, מעסים את הנתח בתערובת ומניחים על הבצלים הפרוסים. מוסיפים חצי כוס מים.
  4. מחממים תנור ל150 מעלות ללא טורבו.
  5. סוגרים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב. מכניסים את התבנית למרכז התנור, ל4 שעות. זמן הצליה משתנה לפי גודל הנתח, לנתח של קילו 4 שעות מספיקות.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור, ומעלים את הטמפרטורה ל220 מעלות. 
  7. במידה ויש המון שומן ונוזלים בתבנית, שופכים אותם, ומשאירים רק מעט (כחצי כוס).
  8. מפרקים את הבשר בעזרת שני מזלגות עד שהופך לחוטים.
  9. מחזירים לתנור ב-220 מעלות, ל-20 דקות ללא נייר האלומיניום, להשחמת הבשר.
  10. מגישים עם פירה, או בתוך טאקו, או ככריך. את השאריות ניתן לשים במקרר עד 4 ימים או במקפיא.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים