חבילת דפי אורז
3 כפות שמן סויה
2 כוסות כרוב לבן (מגורר)
1 כוס גזר (מגורר)
1 כוס פטריות טריות (קצוצות)
2 קוביות שום חריף דורות
2 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 כפות בצל ירוק (קצוץ)
טופו מפורר (200 גרם)
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
לרוטב:
2 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ אורז
1 כף בצל ירוק קצוץ
- מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה.
- מוסיפים 2 כפות שמן סויה.
- מוסיפים את הגזר והכרוב, מטגנים כ-2 דקות ומערבבים מידי פעם.
- בינתיים קוצצים ומוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים 2 קוביות שום חריף דורות, 2 קוביות ג'ינג'ר דורות, טופו ובצל ירוק ומטגנים דקה נוספת ומערבבים.
- מוסיפים כף רוטב סויה וכף שמן שומשום. מערבבים ומורידים מהאש.
- מכינים את הכלים לקיפול הדאמפלינגס:
-צלחת או מגש עם שוליים שאפשר לטבול בה דף אורז בשלמותו.
-מגבת מטבח נקייה רטובה חלקית (פשוט מניחים על משטח העבודה ומפזרים מים עם היד מעל).
-מגש משומן קלות להניח בו את הדאמפלינגס המוכנים.
- מתחילים במילוי: מטביעים דף אורז בצלחת עם המים ל-2 שניות בלבד. אם הדף נשאר במים יותר מידי, הוא יהפוך לרך ובלתי אפשרי לקיפול.
- מעבירים למגבת ומניחים כף שטוחה מהמילוי במרכז. מקפלים משני הצדדים ואז מלמטה ולמעלה כמו מעטפה.
- יוצרים שכבת נייר נוספת: מניחים במים נייר נוסף, מעבירים למגבת הרטובה ומניחים את המעטפה במרכז כשהצד הפתוח פונה מטה.
- מקפלים שוב כמו מעטפה ומעבירים למגש משומן. חוזרים על הפעולה עם כל השאר.
- מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, משמנים מעט בכף שמן סויה. ומניחים את הדאמפלינגס. יש להקפיד שלא יגעו אחד בשני במחבת כדי שלא יידבקו.
- לאחר 2 דקות הופכים בעדינות וצורבים את הצד השני.
- מגישים חם עם רוטב בצד.