דג אסייתי מטוגן

סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

דג:

פילה דג לבן טרי (לברק/דניס/בר ים) נקי מעור ועצמות (500 גרם)
½ כוס קמח לבן
2 כפות קורנפלור
½ כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כוס מים קרים
שמן לטיגון עמוק

רוטב:

2 קוביות רוטב אסייתי דורות
1 כף שמן
2 כפות סויה
1 כף קטשופ
חצי כוס מים

להגשה:

בצל ירוק
אורז לבן
עלי חסה

הוראות הכנה

  1. מוציאים לקערה קמח, קורנפלור, מלח ופלפל ומערבבים.
  2. מוסיפים כוס מים קרים ומערבבים עד שיש בלילה חלקה. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים עד שהבלילה סמיכה מאוד אבל לא "ממרח"
  3. חותכים את הדג לחתיכות בגודל ביס, ומוסיפים לקערה. מערבבים ועוטפים את הדג. 
  4. מחממים סיר קטן עם שמן בגובה 7-8 ס"מ על להבה בינונית.
  5. מחזיקים את הקערה מעל הסיר ומעבירים בזהירות 4-5 חתיכות דג. מטגנים 2-3 דקות עד שמזהיב ומעבירים למסננת. חוזרים על הפעולה עם שאר החתיכות.
  6. מוציאים למחבת טפלון רחבה 2 קוביות רוטב אסייתי דורות וכף שמן. מדליקים להבה בינונית ומטגנים דקה תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים 3 כפות רוטב סויה, 1 כף קטשופ וחצי כוס מים,  מביאים לרתיחה ומבשלים 1-2 דקות עד שמסמיך מעט. 
  8. מוסיפים את הדג המטוגן, מערבבים בעדינות ומכבים את האש מיד. 
  9. מגישים חם עם אורז חם ובצל ירוק.
  • ניתן להחליף את הדג בחתיכות חזה עוף, זמן הטיגון יתארך מעט.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים