דג בחמאת לימון ושום שחור

סועדים: 4 | זמן הכנה: 20 דקות

מוצרי דורות במתכון

הדפס מתכון
alt=

מרכיבים

דג:

8 פילטים לברק או דניס
5 כפות שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות פנקו

רוטב:

100 גרם חמאה
6 קוביות מיקס שום ושום שחור
6 קוביות מיץ לימון דורות
6 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט מים

להגשה:

עגבניות שרי צלויות

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור במצב גריל (עם טורבו אם יש), 220 מעלות.
  2. מערבבים בקערית שמן זית, מלח , פלפל ופנקו.
  3. מניחים את הפילטים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מצפים בתערובת משני הצדדים ומסדרים את הדגים עם צד העור כלפי מעלה.
  4. צולים החלק התחתון של התנור 12-15 דקות עד שהעור משחים היטב.
  5. בינתיים מכינים את הרוטב: מניחים במחבת 100 גרם חמאה, 6 קוביות מיקס שום ושום שחור ומדליקים את האש.
  6. ממתינים עד שהחמאה תימס, ומערבבים. כשהחמאה מבעבעת והצבע מתחיל להשתנות, מוסיפים למחבת 6 קוביות מיץ לימון דורות, 6 קוביות פטרוזיליה דורות, מלח ופלפל.
  7. מערבבים בסיבוב את המחבת, מוסיפים מים עד שהרוטב מתאחד. רוטב חמאה עלול להישבר אם מאבד נוזלים. אם נשבר, מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב. 
  8. מניחים את הדג בצלחת, יוצקים את הרוטב ומגישים חם.
newsletter

עוד לא מתבלים איתנו?
הצטרפו עכשיו לניוזלטר שלנו וקבלו: מתכונים טעימים (וקלים!) רעיונות מעולים (שמקלילים) ומלא זמן פנוי לדברים שבאמת חשובים